maanantai 26. syyskuuta 2011

huoh

Kaunis päivä oli tänään taas, mutta jostain syystä rasittava. Benjamilla on kauhea räkätauti, Aati on kuumeessa.
Mullakin oli viikonloppuna kurkku outo, nieleskelin yöt läpeensä ja ääni oli möreämpi muttei vielä ole flunssa päässyt päälle.
Aamulla pojat nahisteli vähän väliä ja aina joku mankui ja narisi. Ulos piti äkkiä lähteä kun sisällä ei jaksanut olla, sotkua vaan syntyi. Sanon usein pojille että jopas ovat sotkeneet, mutta tänään ajattelinkin että leikkineethän he kovasti ovat jos kaikki on levällään. Niin se ehkä saakin olla.
Nukuttiin kaikki pitkästä aikaa päiväunet, Aatikin nukahti nopsaan, kuumeinen kun oli.
Tuli myös pestyä yksi kakka,  vaalealta karvamatolta..

Haavoittunut hiiri aiheutti sydämentykytystä ja kiljuntaa! Melkein astuin sen päälle tullessani vessasta. Sillä oli kyljessä verta ja se käveli hitaasti. Kai se olisi pitänyt päästää hengestään mutta en mä pystynyt siihen, lapiolla ohjailin sitä ja ulos se raukka luikki. Ristiriitaista oli kun toisaalta en yhtääään tykkää etenkään sisällä mistään hiiristä ja sydän pampatti tuhatta ja sataa kun sitä niin säikähdin, mutta toisaalta ajattelin että voi hiiripoloa, pitäisiköhän sitä hoitaa. Ihan sievä metsähiiri se oli.
Mistä lie haavoittunut?
Kärpäsiäkin on tullut sisälle kamalasti. Tapoin tänään monta ja taas tuossa pörrää tosi kovaan ääneen joku jättikärpänen, hyi. Banaanikärpäsiin on jo tottunut. Ikkunat pitäisi kyllä pestä, kakkipilkkuja täynnä. Ainakin keittiöstä.
Illalla piti lähteä jumppaan ja hakea Emma naapurista kyytiin. Lähdin pakettiautolla enkä saanut ollenkaan vaihdettua vaihteita!! kamalaa oli ajaa autotiellä kun vaihteet ei kertakaikkiaan totellu mua. Emman sain hädin tuskin haettua kyytiin, pari kilsaa ajettiin ja soitettiin sitten samulle ettei tästä tuu mitään. Se toi sitten meidän oman auton ja otti lasten kanssa pakettiauton. Puolet jumpasta jäi jumppaamatta mutta ihan tarpeeksi sai tuostakin.. :)

Että semmosta jorinaa taas..

maanantai 19. syyskuuta 2011

Niin upeasyyssää oli tänään aamu-ulkoilun aikaan että ihan mieltä virkisti! Omalla pihalla poikien kaa palloiltiin, käytiin "onkimassa" ojista ja mä keräilin omppuja ja viimosia luumuja.
Viikonloppuna oli joku syyskirppis yhden talon pihalla, vanha mies siellä myi tavaroitaan. Huikea pieni talonpoikaispöytäkin siellä oli, joku oli tietty sen varannut, vaalea maali siitä lohkeili ja edessä oli 2 laatikkoa. Onneksi se oli varattu, olisin ostanut sen eikä se mihinkään olis mahtunut ;)
Mieheni pikkusisko sai uuden hienon suomalaisen pyörän (tai siis vanhan). Hieno iso lamppu oli ohjaustangossa!
Sellainen pistaasinkeltainen, voikohan noin sanoa?
Setämyyjä antoi pojille vanhan itsetehdyn puuauton, jota sai vetää perässä. Äh, nyt on tuolla sateessa tietty..
Minä puolestaan löysin vanhan puulaatikon (mä vaan rakastan vanhoja lootia ja koreja ja perunalaatikoita yms), se oli sen sedän työkaluilla ja kysyin myisikö se sen! Setä sanoi ettei siitä oikein voi mitään pyytää, antoi kaupan päälle kun ostettiin se pyörä Siljalle.
Huomenna lähdetään poikien kanssa Mäntsälää, siskon perheen luo. Kivaa pojilla nähdä serkkutyttöjä pitkästä aikaa! Ollaan lauantaihin tai sunnuntaihin asti, jos sinne asti edes päästään.. auto keinuu oudosti välillä :O





 Uusi puulaatikko, letkulla vähän ruiskutin niin hyvä tuli. Vaikka junaradalle tai kirjoille!
Yksi ruusukin vielä kukki.

Pakollinen peilikuva.

Omppupuuu


Keittiönikkuna, makkarin ja olkkarin. Läpikulkutalo


Kellari.

sunnuntai 18. syyskuuta 2011



 Sateinen syksy ollut mutta on se välillä näköjään paistanutkin. Pellolla olisi aarteita, sateenkaaren molemmissa päissä!
Eilen lauantaina oltiin Jyväskylässä tutussa Mannilan leikkipuistossa, Aarnen 3v puistosynttäreillä! Kaunis ilma oli, mukava oli nähdä paljon tuttuja :) 
Kuvassa Aarnen 1.5v pikkusisko Raakel. 


Tässä makuuhuoneen vierekkäiset seinät.. 2 kuviollista tapettia :/ tuossa oikeanpuoleisen seinän alla olis hirret.
 Uusi kumista tehty teline puille. Oikeasti tää oli tarkoitettu kesäkukille, sanoi myyjä. Käytetyistä renkaista tehty. Tykkään kovasti!
 Mulla on aika monta pärekoria, nyt on yksi maalattu valkoiseksi, ihan kiva!
 Jakkara sai mustaa maalia istuinosaan. Se oli punainen alunperin, kiva sellaisenakin mutta teki mieli mustamaalata! Sopii tuokin :)
 Toinen kirkkaanpunainen jakkara sai valkoisen maalin silloin kun maalasin kirjahyllyn.
 Karhuherra Baddington istuu hyllyllä ja säästää rahoja. Ihana kirppislöytö Mäntsälästä!
 Huh, ei toi lamppu oikeasti noin pelottava ole!
Tässä kuvaa meidän olkkarista. Tosi vaikea kalustaa, yhtään ehjää seinää ei ole. Täytyisi kokeilla tota tietokonepöytää(alvar aaltoa, löytyi takapihan tallista) tuonne vasemmalle jossa on toinen vanha talonpoikaispöytä. Tätä on niin vaikea sisustaa ilman että kaikki huonekalut menee seiniä pitkin! Jos tietokoneen siirtäisi pois tuosta niin tulis vähän ilmaa.. Vasemmalla oleva kirjahylly on maalattu, mustat keinonahkatuolit löytyi myöskin tallista, vettä+mäntysuopaa+jalat valkoisiksi.
Nyt B haisee niin että pesulle mentävä! Kivaa kun täällä voi ratkoa sisustuspulmia. Helppoahan olis ostaa vaan uutta sohvaa jne mutta vanhoilla mennään..

tiistai 13. syyskuuta 2011

kuvia vaan

Kirjoitin päivällä tekstiä ja jostain syystä en saanut julkaistua. Esikatselu-sivulla näkyi teksti mutta suljin varmaan siitä välistä jonkun tärkeän välilehden koska "esikatselusivulta" en päässyt enää minnekään. pöh.
Enpä mä mitään tärkeää kirjoittanut, tavallista jorinaa..





Luumupoimuri! Mun iskä laittoin lastenpoimurin pitkän riman päähän, nyt yltää korkealle luumupuuhun!




maanantai 12. syyskuuta 2011

syksyä

Syksy on selvästi tullut ! Jaakkolassa ollaan tähän asti asuttu vain kesäisin, nyt huomaa että sisustuskin on muotoutunut hyvin kesäiseksi, vähänku kakkoskotimaiseksi, maalaisromanttisemmaksi kuin jyväskylän koti oli.
Nyt on alkanut makuuhuoneen "rikkaruohotapetti" tuntumaan kamalan kesäiseltä, eikö ne kuihdukaan näin syksyn tullen? Tapetti on toisaalta tosi kiva, perinnetapetti mutta 2kuviollista tapettiseinää vierekkäin on hankala yhdistelmä (ovat vielä eritapettia) ja mikään taulu ei meinaa niiden rinnalle sopia. Virkattu päiväpeitto sai mennä hetkeksi kaappiin lepäämään, se on huippukaunis mutta tällähetkellä se on "liikaa".

Löysin Joutsan rautakaupasta kivan autonrenkaista tehdyn korin puille! samu vaan mietti että saako sillä kätevästi puut kannettua.. saa nähdä.
Maalasin yhden pärekorin valkoiseksi, siitä tuli aika kiva! Piti koko kesän kokeilla miltä se näyttäisi ja nyt vasta sain aikaiseksi. Ei tässä nyt voi kirjoittaa kun Aati haluaa pissalle ja mitä kaikkea. Täytyy siirtää kuvia jahka ehdin! Illalla menen jumppaan! huh huh, olisi pitänyt varmaan valita Varttuneempien Jumppa, kuulin että tuo mun Fysiokimppa on aika raskas.. no, voihan siellä lötkötelläkin jos kehtaa! ;)

maanantai 5. syyskuuta 2011

Kuvia (klikkaamalla kuvia ne himpun suurenevat!))



 Kylppärin suunnalta kuvattuna, keittiö edessä ja vessa oikealla.
 Ja keittiöstä kylppärin suuntaan.
 Jytky toukka! Ukkelit meni katsomaan sitä luontokirjan kanssa.







 Kattila ja potta.
 Pelargoni kukkii vaikka olen tyystin unohtanut kastella sitä..
 Samuel keittiössä, makuuhuone välissä, taaimmaisena olohuone.
Synttäriposeeraus :)