sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Päiväkirjaa pojista.

Varpaat jäätyy kun istuu tietokoneella. Lattiat on vähän kylmät. Ihanaa kun kello on vasta alle 22, tänään täytyy mennä ajoissa nukkumaan. Samuel tuli päivällä kamunsa polttareista, mukavaa oli ollut. Häät on parin viikon päästä!
Nyt päiväkirjaa pojista. Että muistaisi.
Myssyukko. Benjam ei enää juuri tuttia tarvitse. Harvoin on käytössä, mutta jos tutti tulee vastaan niin toki suuhun menee. Olin sitä mieltä että niin kauan syököön tuttia jos sen avulla nukkuu päikkärit, mutta aika vähiin on ne unet jääneet, täytyisi vaan saada sit aikaisin illalla nukkumaan. Tarjoan kyllä yleensä päikkärimahdollisuutta, poika saattaa ottaa maitopullon ja mennä sänkyyn, mutta ei malta kuitenkaan nukkua. Benjam on touhukas ja tomera, aurinkoinen ja jääräpäinen. Oma-aloitteinen ja haluaa tehdä asioita itse. Äiti ei muistaisi pottailua paljoa harjoituttaa mutta onneksi poika haluaa usein itse kipittää potalle. Ja on iloinen jos tulee "pikku tiraus". Kaataa sen tirauksen mielellään itse pönttöön. Benjam on  taitava puhumaan. Puhuu monen sanan lauseita ja osaa käyttää sanavarastoaan. Osaa leikkiä sanoilla "Äiti on pentti, Aati on päntsy jne.."  Kaikkia kirjaimia ei toki vielä oikein lausu :)  Jos hän suuttuu ja on hyvin väsynyt, jaksaa huutaa vaikka tunnin. Onneksi harvemmin. Vielä. Benjam on vitsikäs ja hassuttelija. Benjam on suloinen mussukka! Syö melko ennakkoluulottomasti ruokia, tykkää marjoista ja hedelmistä. Saattoi kiivetä keittiön tason päälle ja haukata vaikka omenoita monta kertaa päivässä, siksi tajusin nostaa omenat korkeammalle. Tänään katsottiin eläimen jälkiä lumessa ja minä mietin minkä eläimen mahtavat olla. "Varmaan kirahvin." sanoi Benjam. (vaamaan kivahvin).


Toinen mussukka jos päiväunet sattuu nukkumaan(ei kyllä nuku kuin harvoin autossa) niin illalla ei niin vaan uni tule. Aati on aina ollut vähäuninen ja melko hidas nukahtamaan ja haluaa nukuttajan. Reipas ja touhukas poika! Tarinoi junista ja hiilivaunuista ja tendereistä. Tänään katsoi Dumbo-dvd:tä ja heti leikki illalla kylvyssä lelunorsulla, laittoi sillekin kylpyammeen (isoon pesuainekorkkiin) ja Dumbon kylpemään, niin kuin elokuvassakin. Aati on nokkela käyttämään sanoja ja rakastaa iltatarinoita, joita joka ilta isi tai äiti kiltisti sepittävät. Isi parempia, opettavaisia, juonellisia ja pitkiä, äiti lyhyitä, hölynpölytarinoita joissa ei ikinä ole mitään opetusta :o Aati on kiinnostunut monesta asiasta, se jaksaa kuunnella ja keskittyä. Leikkii hienosti juonellisia leikkejä yksin tai Benjamin kanssa. Osaa myös hassutella ja sekoilla. Rakastaa möyriä sohvatyynyjen välissä, erityisesti selkänojatyynyjen. Äiti ei siitä tykkää. Aati on ujompi kuin veljensä, harkitsevampikin. Aati on sanonut ettei ole mikään Ite-mies, niin kuin Benjam, pukee kun käsketään ja riisuu kun hoputetaan. On ollut jo pitkään ilman vaippoja. Kirjaimet kiinnostaa. Puhuu hyvin, joskin änkyttelee välillä, saa nähdä meneekö ohi ajan kanssa. R-kirjain tulee hienosti, S taitaa vielä suhahtaa kieli hampaiden välissä. Perunasta ei tykkää, murot ja jukurtit on herkkua. Keitot menee yleensä hyvin,  jopa perunat siellä. Perunamuusia yleensä ei juuri edes maista ja makaronilaatikkokaan ei kuulu herkkuruokiin. Pinaattikeitosta tykkää. Puuroa on turha tarjota! Jo pienempänä sanoi ettei puuroa voi syödä, se on myrkyllistä! Marjoista tykkää paljon, myös hedelmistä ja vihanneksistakin. Molemmat tykkävät kylpeä, saunassa eivät kauaa viihdy. Hiusten pesu ei ole kummankaan suosikkipuuhaa. Leikkivät paljon yhdessä(koska kavereita täällä on vähän), mutta myös riitelevät leluista ja tilasta. Benjam on se joka helpommin mottaa, Aati ei onneksi niinkään. Osaavat kyllä härnätä kumpikin, mutta pääasiassa leikit sujuu ookoosti. Nyt hauskaa huvia on juosta Kuomat jalassa ympäri taloa..

Sellasta tällä erää. Päivät menee äkkiä ja lapset kasvaa. Benjam täyttää maaliskuun alussa 2v. Aati tänä vuonna jo neljä! Onneksi vasta syksyllä.



4 kommenttia:

  1. Kirjoitin näköjään kuvatekstien kohdalle, ovat aika pientä printtiä..

    VastaaPoista
  2. Ihania kumpainenkin <3 ja hyvä ilme tolla kalalla.

    VastaaPoista
  3. Joo toi kala on ihana! Se on vähän sen näköinen et " Puhutsä mulle...?"

    VastaaPoista